Fül-orr-gégészet, foniátria, bőrsebészet, plasztikai sebészet Debrecen

Fokozott izzadás, hyperhidrosis kezelése

Az izombénító injekció alkalmazásának az arcfiatalítás mellett, másik előnye a fokozott izzadás csökkentése és megszüntetése. A kezelés a verejtékmirigyeket serkentő idegeket bénítja le a botulinum toxin fehérje révén. A blokkoló toxin ezt követően fokozatosan és nyomtalanul felszívódik.

A fokozott hónalji izzadás komoly pszichés és szociális problémát okozhat.

Izzadás csökkentése a következő területeken lehetséges:

  • arc, homlok
  • tenyér, talp
  • leginkább a hónalj
  • hajlatok, bőrredők

A kezelés során az érintett területeket tisztítjuk, fertőtlenítjük, majd az injektálandó pontokat jódpróbával jelöljük. Érzéstelenítés általában nem szükséges (sz.e. alkalmazunk). A kezelés hatása nem azonnal alakul ki, pár nappal később észlelhető látványos javulás, maximális hatás elérése 10-14 nap múlva következik be. A korábbi izzadás 90-95%-a megszűnik. A kezelés átlagos hatástartama 8-9 hónap.

Kontraindikációk: terhesség, szoptatás, nyelési- vagy légzési nehezítettség, ismert izombetegség.

Kezelés előtti teendők: kezelést megelőzően három nappal hónalj stift mellőzése, előtte napon már dezodor használata is kerülendő, hónalj frissen borotvált legyen!

Kezelés utáni teendők: kezelés után egy napig izzadásgátló, parfüm mellőzése, pár napig (legalább két napig) sportolás, szoláriumozás kerülése javasolt.