Fül-orr-gégészet, foniátria, bőrsebészet, plasztikai sebészet Debrecen

Ráncfeltöltés (felszívódó töltőanyagokkal, saját zsírral, Guna biolifting)

Hyaluronsav kezelés, ránc- és ajakfeltöltés

Az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav megőrzése illetve annak a bőrbe történő visszajuttatása. A hyaluronsav a bőr és a bőr alatti kötőszövetek építőeleme, szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme. A bőr és az adott szerv rugalmasságát azáltal biztosítja, hogy a kötőszövetet hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt. Mennyisége életkorral összefüggésben folyamatosan csökken, legtöbb az újszülöttek kötőszövetében, majd a húszas életévekben termelődése folyamatosan csökkenni kezd és a kor fokozatos előrehaladásával egyre fokozottabban mutatkoznak meg az öregedés jelei. Ez a bőr rugalmatlanná válását, a ráncok megjelenését illetve az arc, a bőr megereszkedését jelenti.

Felmérések alapján negyven éves kor után kb. felére csökken a termelődése, 60 éves korra pedig mennyisége mindössze 10%-a az eredetinek.

Természetesen a bőr hyaluronsav szintjét a környezeti hatások, étrend, genetika és életmód nagymértékben befolyásolják.

A hyaluronsav öregedésgátló hatásának köszönhetően helyi kezelésre évek óta használatos. A hyaluronsav egy fehérje (glükozaminoglikán), vízmegkötő képességénél (vízmolekulákat köt meg) fogva volument képvisel, mely a ránc kiemelését eredményezi. A hidratáció fenntartásával fokozza a bőr rugalmasságát, segít annak simaságának visszaállításában. A ránckezelésben alkalmazott hyaluronsav nem állati eredetű, sem fertőzéssel, sem allergiával nem kell számolnunk, teljesen természetes alapú, a szervezetben fokozatosan bomlik le hónapok alatt. A termékek közötti különbséget a gél részecskéinek nagysága adja. Ennek megfelelően kombináltan alkalmazhatók a felszínes és mély ráncok, redők elsimítására, ajak és arc körvonalainak formálására.

A műtét nélküli, hyaluronsav taralmú töltőanyaggal történő arcfiatalítás lényege a megfelelő előkészítés (bőrtisztítás, fertőtlenítés, érzéstelenítés – krém vagy Lidocain inj. alkalmazása) után vékony tűvel juttatjuk a töltőanyagot a bőr megfelelő rétegébe. A különböző sűrűségben kifejlesztett töltőanyagok az arc (kézfej, lábfej is) különböző régióiban alkalmazhatóak a megfelelő és tartósabb eredmény elérése céljából. Maga a beavatkozás 30-50 percet vesz igénybe, mely után az eredmény egyértelműen látható. Hatása ezt követően átlagban 9-14 hónap, melyet számos tényező kedvezően illetve hátrányosan befolyásolhat.

A hyaluronsav tartalmú feltöltő anyag kitűnően alkalmazható ajakkorrekcióra, ajak feltöltésre. Ajakban a kezelés tartóssága az ajak jó vérellátottsága és a fokozott mozgás miatt általában rövidebb. Hasonlóan az arc ránckezeléséhez, ajak esetén is az első kezelés után szükséges 3-4 hét múlva egy korrekciós kezelés, mely az elérhető eredmény optimalizálását és a tartósság fokozását biztosítja. A többi kezeléshez hasonlóan a beavatkozás után 12 órán belül kerülendő a fokozott arcmimika, száj esetén csücsörítés, dohányzás, make up, rúzs használata. Két hétig kerülendő a fokozott UV sugárzás (szolárium, napfény), szaunázás, erős hideg.

Az injektálás helyén kis bevérzés előfordulhat, bőrpír, duzzanat, de ezek átmeneti jellegűek.

A bőr minőségének javítása, feszesebb, ragyogóbb bőr elérése és az arckontúrok javítása céljából alkamazható a Profhilo kezelés, mely a hyaluornsav készítmények legújabb generációja. A bio-esztétikai pontokba adott (BAP) kombinált hyaluronsav (100%-os tisztaságú HA) a bőr alatt diffundálva szétterjed szinte az arc egész területén. A Profhilo biztonságosan alkalmazható a test egyéb területein, így a nyak, kéz,felkar, has és a térd területén. A kezelési protokoll alapján évi két kezelés javasolt.

Thread lifting

rancfeltoltes-thread-lifting

A thread lifting, azaz vékonyszálas kontúrozási technika a legújabb módszer az arc, a toka és a nyak megereszkedett bőrének feszesítésére. Legideálisabb választás a 30-40-50-es korosztály számára. A beültetett szálak anyaga azonos az évtizedek óta biztonsággal használt sebészi felszívódó varróanyagokkal, melyek teljes mértékben lebomlanak a szervezetben. A legújabb felszívódó szálakkal végzett thread lifting tulajdonképpen lunch time kezelés. Érdemes már egészen korán a kötőszöveti rost vesztés első jeleinél beavatkozni és leállítani a folyamatot.
Legalkalmasabb a megereszkedett arcbőr, toka és nyak kezelésére, de kiváló a hatása egyéb testtájakon is, pl. lógó felkar és has is korrigálható így.

Finom, mégis látványos eredmények érhetőek el ezzel a technikával. A hatás nyilvánvalóan nem olyan drámai mértékű, mint sebészi arcfelvarrás esetén, de annál természetesebb és az arc, illetve a kezelt terület természetes vonásai nem változnak, csupán a helyükre kerülnek. A módszer másik óriási előnye, hogy nincsenek hegek és nincs vagy csak minimális a felépülési idő.

A beültetett szálak nem csupán támasztanak, hanem a kollagén indukciós hatásuknál fogva olyan irányba feszítik a bőrt, amilyen irányba befűztük őket. Ezt a hatást hívjuk vektoriális kollagén indukciónak. A beültetett szálak körül új kötőszövet képződik, amely azután is támasztja, feszesen tartja a bőrt, miután a szálak felszívódtak. A bőr hosszan, a kezelést követően 1,5 - 2 évig is feszes, fiatalos marad. A hatás fokozható a kezelések ismétlésével, a legtöbb ismétlő kezelésnél már kevesebb szál beültetésére van szükség.

A beavatkozás érzéstelenítés nélkül vagy helyi érzéstelenítés mellett végezhető. Mindössze fél-egy órát vesz igénybe, a beültetett szálak mennyiségétől függően. A hatás azonnal látható, azonban további hatásfokozódás várható a kezelést követő hónapokban, a szálak beágyazódásával és új támasztó kötőszövet képződésével egyidőben.

Esetleges szövődmények: bevérzés, enyhe fájdalom a beavatkozás helyén és pár napig tartó duzzanat. Ezek a panaszok pár nap alatt maradéktalanul elmúlnak.

A beavatkozás ára az alkalmazott szálak típusától és felhasznált mennyiségétől függ. Ingyenes konzultáció keretén belül részletes tájékoztatást nyújtunk.

Lásd újra önmagad! - Guna Biolifting (kollagén terápia)

A kollagén bőrünk egyik legfontosabb alkotóeleme, stimulálásával támogatjuk a szervezet regenerációs folyamatait, és elősegítve a szöveti méregtelenítést. A Guna BIOLIFTING kezelés egy olyan kollagén stimulációs orvos-esztétikai terápia, amely serkenti a kötőszöveti fibroblasztok aktivitását és támogatja a bőr természetes regenerációs folyamatait. A kezelési kúra hatására a bőr működése optimalizálódik, egészségessé, üdévé válik, tónusa fokozódik, ráncai kisimulnak, és az arc visszanyeri eredeti fiatalos vonásait.

A Biolifting orvos-esztétikai program által egyszerű és gyors a fiatalodás. Bőre látványosan fiatalabb, kisimultabb, hamvasabb lesz anélkül, hogy mesterkélté, idegenné válna. A kezelés további előnye, hogy nem lokalizálódik egyetlen ráncra, hanem az arc egész területén indít el szöveti fiatalodást.

Kinél alkalmazható a Guna BIOLIFTING kezelés?

Mindenkinél, aki úgy érzi, hogy az idő múlásával kialakuló ráncai és csökkent bőrtónusa zavarja, vagy aki javítani szeretne stresszes, fakó, irritált bőrének állapotán.

Mire alkalmas?

  • Az érett bőr (arc, nyak, dekoltázs, kézfej) fiatalításásra, feszesítésére,a ráncok csökkentésére.
  • Az irritált, stresszes, napfénykárosodott, száraz, fakó bőr regenerálására, revitalizálására, hogy újra fiatalosan üdévé, ragyogóvá és hidratálttá váljon.
  • Foltos, vagy diffúz hajhullás esetén a hajas fejbőr regenerálására, táplálására.
  • Hegek, striák esztétikai kezelésére.
  • Lokális zsírbontó (pl.toka) és cellulit kezelésre.
  • Aknés bőr kezelésére.

Miben más ez, minta többi esztétikai kezelés?

  • A Guna BIOLIFTING természetes hatóanyagokat tartalmazó, gyengéd, jól tolerálható fiatalító, regeneráló eljárás.
  • Nem jelent mesterséges beavatkozást, így az eredeti, természetes vonásokat adja vissza.

Hány kezelés javasolt?

Kúraszerűen 5-10 BIOLIFTING kezelést ajánlunk, heti vagy kétheti gyakorisággal. Félévente-évente emlékeztető kúra javasolt.

Biztonságos?

Igen, mivel a BIOLIFTING kezelés a legkíméletesebb módon segít bőre fiatalságának visszanyerésében.

Alkalmazható-e más terápiás eljárásokkal együtt?

Igen, a Guna BIOLIFTING alkalmazható önmagában vagy más esztétikai eljárások hatásának fokozása céljából, pl. bioszál kezelés, ráncfeltöltés, peeling, lézeres-, RF-, IPL-, PRP/Drakula kezelések vagy esztétikai műtétek előtt és után.