Fül-orr-gégészet, foniátria, bőrsebészet, plasztikai sebészet Debrecen

Mellfelvarrás, mastopexia

Az életkor változásával, valamint jelentős fogyás és szoptatás következtében az emlő bőre megnyúlik, állománya megereszkedik, ezáltal a mell lógóvá válik. Ennek korrekciója céljából a mirigyállomány modellálása és pozícionálása után a felesleges, megnyúlt bőrt eltávolítjuk. A műtét hegekkel jár, mely függ a végzett műtét típusától. Ez lehet egyrészt a bimbó körüli, másrészt az emlő alsó pólusán levő függőleges, illetve szükség esetén az említett hegeken kívül az áthajlási redőben levő heg.

A műtétet altatásban végezzük. Egy éjszakát kell a műtét után az intézetben tartózkodni. Közvetlen műtét utáni kontrollokra egy, illetve két hét múlva, valamint később három ill. hat hónap múlva kell jelentkezni. Speciális melltartó viselése és fizikai megerőltetés kerülése, valamint sportolás szüneteltetése hat hétig javasolt.

A műtét szövődményi lehetőségei lehetnek a vérzés, gyulladás, beidegzési zavar, bőr és szövetelhalás, sebgyógyulási zavarok.

A műtét utáni eredményt ismételt fogyás vagy szoptatás befolyásolhatja, illetve ronthatja, mely miatt újabb műtét elvégzése válhat szükségessé.

Az emlő felvarrását bizonyos esetekben kombináljuk az emlő állományának megkisebbítésével vagy implantátum beültetése során emlő nagyobbítás is elvégezhető egy műtét során.