Fül-orr-gégészet, foniátria, bőrsebészet, plasztikai sebészet Debrecen

Foniátriai szakvizsgálat

„A hang az ember második arca"

(Gerard Bauer )

A hang gondolatok és érzelmek kifejező eszköze, a verbális kommunikáció, az interpersonalis kapcsolatok alapja. A kognitív megnyilvánulás mellett tükrözi az egyén pszichés állapotát, félelmet, haragot, örömöt és szomorúságot.

A foniátria a fül-orr-gégészet speciális szakterülete, mellyel 1999 óta foglalkozom, ill. 2003 óta foniátriai szakrendelést vezetek. A hangképzés zavarait okozó szervi és funkcionális betegségek diagnosztikáját és terápiáját egyaránt végzem.

2002-ben alapítottam a Fül-Orr-Gége- és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, heti rendszerességgel működő ún. Nyelőcsőbeszéd - klubot, melynek célja a teljes gégeeltávolításon átesett betegek esetében a helyes légzéstechnika elsajátítása, a nyelés helyreállítása, beszéd megtanítása, a pszichés állapot javítása és a szocializáció segítése.

Foniátriai szakvizsgálat során az alap fül-orr-gégészeti vizsgálat mellett, a gége endoscopos vizsgálatát, valamint a hangminőség kiértékelését végzem szubjektív, szükség esetén objektív módszerekkel. Hangterápia esetén egyénre szabott gyakorlatsorokat állítok össze és alkalmazok.